maandag 13 mei 2019

Nederlandse vertaling Getuigenis van Dr. Stanley Plotkin in de zaak Matheson vs. Schmitt (Deel 8)



13 mei 2019 (geredigeerde versie 19 mei 2019)


De raadsheer overhandigd Dr. Plotkin Bewijsstuk 29 op videolengte 6:41:02

Jurist vraagt: Heeft u een probleem met het tijdschrift waarin dit onderzoek werd gepubliceerd?
Dr. Plotkin: Nee.
Jurist vraagt: Heet het tijdschrift “Vaccines”? (uitgever: Elsevier)
Dr. Plotkin: Ja.
Jurist vraagt: Bent u een redacteur bij dit tijdschrift?
Dr. Plotkin: Dat was ik ooit.
Jurist vraagt: Beschouwd u dit tijdschrift als een gezaghebbend tijdschrift?
Dr. Plotkin: Ja.
Jurist vraagt: Voor dit onderzoek injecteerden ze konijnen met aluminium waarna ze de dieren ontleden. Ze vonden in het brein van de konijnen aluminium. Klopt dat?
Dr. Plotkin: Ja.
Jurist vraagt: Veranderd hiermee uw mening of aluminium naar het brein kan reizen?
Dr. Plotkin: Proefondervindelijk vertoond dit dat dat het geval is. Ik zal moeten bekijken naar de hoeveelheden die werden ingespoten en of deze in redelijke verhouding stonden met wat bij mensen geïnjecteerd wordt.

De raadsheer overhandigd Dr. Plotkin bewijsstuk 30 (videolengte 6:24:55)

Jurist vraagt: Dit onderzoek betreft muizen, wilt u hier even naar kijken? Dit onderzoek is van 2009, klopt dat?
Dr. Plotkin: Ja.
Jurist vraagt: De conclusies die men naar aanleiding van dit onderzoek trok, een onderzoek met muizen die met aluminium werden geïnjecteerd, motorische stoornissen en motor neurologische deformaties veroorzaakt, klopt dat?
Dr. Plotkin: Zoals het ernaar uitziet ja. Maar men dient de geïnjecteerde hoeveelheden te vergelijken met wat mensen toegediend krijgen.
Jurist vraagt: De schrijvers van dit onderzoek beschrijven dat zij de dosis hebben afgestemd naar verhouding met de dosis die de mens toegediend krijgt. Deze opmerking zal ik als een vraag laten opnemen in de notulen maar ik begrijp dat u dit onderzoek niet eerder onder ogen kreeg, dus neemt u de tijd even.

De raadsheer geeft aan dat hij zijn vragen over dit onderzoek terugtrekt en stelt voor door te gaan naar het volgende

Jurist vraagt: Dr. Plotkin, bent u bekend met een onderzoek getiteld; “Delivery ofnanoparticles to the brain metastases of breast cancer using cellulartrojan horse”? Van de Indiana School of Medicine and Rise University.
(Levering van nanodeeltjes aan de hersenmetastasen van borstkanker met behulp van cellulair Trojaans paard)
Dr. Plotkin: Nee.
Jurist vraagt: Ben u bekend met een onderzoek uit 2013 getiteld; “
https://bmcmedicine.biomedcentral.com/articles/10.1186/1741-7015-11-99 ”.
(Trage CCL2-afhankelijke translocatie van biopersistente deeltjes van spier tot hersen)
Dr. Plotkin: Nee.
Jurist vraagt: Ben u bekend met, … Trouwens, ik wil u achteraf een kopie van al deze onderzoeken geven zodat u deze kunt bekijken. Bent u bekend met een onderzoek uit 2015 “Highley Wacht even. Ik ga dit onderzoek als bewijsstuk 32 opvoeren.

De raadsheer overhandigd Dr. Plotkin bewijsstuk 32 (6:47:18)

Jurist vraagt: Als u bladzijde 5 van dit onderzoek openslaat, dan ziet u daar foto's van hersenen van ontleedde muizen die met aluminium zijn geïnjecteerd. Alsmede foto's waarop het aluminium in het brein is te zien. Laat het me weten als u deze heeft bekeken.
Dr. Plotkin: Ja, oke. (hij geeft hier aan dat hij het bekeken heeft)
Jurist vraagt: Dit onderzoek is van 2013. Ik ga u een ander onderzoek laten zien uit 2015 dat als bewijsstuk 33 opgevoerd wordt. Dit onderzoek is gedaan met 155 muizen die werden geïnjecteerd met aluminium. En ook hiervan kunt u de foto's van het aluminium in het brein van de ontleedde muizen bekijken. De tijd die we hebben loopt ten einde dus ik zal u niet alle onderzoeken voorleggen over dit (soort onderzoeken). Maar gezien u een blik heeft kunnen werpen op deze onderzoeken nu, … Kan aluminium dat is geïnjecteerd in een lichaam naar het brein reizen?
Dr. Plotkin: Nou, er zijn experimenten die suggereren dat dat mogelijk is. Ik weet van een Franse groep die werken aan de potentiële gevaren van aluminium, net als de groep van British Colombia. We hebben een gebrek aan bewijslast waar het mensen betreft dat dergelijke verschijnselen veroorzaakt worden zoals het problemen veroorzaakt die in muizen werden aangetroffen, wat gerelateerd kan zijn aan de dosis.
Jurist vraagt: Is het niet waar dat dergelijke onderzoeken (met mensen doen) onethisch is, Dr. Plotkin?
Dr. Plotkin: Euh, nee, dat zou ik niet willen zeggen. Zoeken naar opeenhoping van aluminium in het brein van mensen gedaan kan worden middels lijkschouwing enz. Dat is uitvoerbaar.
Jurist vraagt: Dus als men lijkschouwing zou doen bij mensen en men vindt dan aluminium in het brein, is er dan reden om ons zorgen te maken?
Dr. Plotkin: Dat kan zijn, maar zou dat moeten combineren met de ziektebeelden van de patiënten van wie de breinen worden onderzocht.

De raadsheer geeft bewijsstuk 34 aan Dr. Plotkin. (Videolengte 6:50:35)
De raadsheer geeft aan dat dit onderzoek ook gaat over onderzoek naar aluminium en het effect op het brein. Hierin werden verschillende dosissen gegeven en gekeken naar de reacties die daaruit voortvloeiden.
Dit onderzoek is van de groep Franse onderzoekers.

Jurist vraagt: Als aluminium aan antigenen verbonden naar het brein reist, Dr. Plotkin, en daar blijft hangen, zou dat een immuunreactie in het brein oproepen?
Dr. Plotkin: Ik weet niet of dat wel of niet zo is.
Jurist vraagt: Denkt u dat dit neurologische ontwikkelingsstoornissen kan leiden?
Dr. Plotkin: Nogmaals; er is geen bewijs dat dit het geval is.

De raadsheer overhandig bewijsstuk 35 (The Immune system and the developing Brain: Het Immuunsysteem en het zich ontwikkelende Brein) aan Dr. Plotkin.


Jurist vraagt: Bent bekend met dit boek?
Dr. Plotkin: Nee.
Jurist vraagt: Oke, nu dan geef ik u er een kopie van als we klaar zijn. Dr. Plotkin, heeft een toename van IL6 aangetoond dat het kan leiden tot autisme-achtige symptomen in proefdieren?
Dr. Plotkin: IL6 is een agitatie veroorzakende cytokine en de relatie tot autisme is niet helder. Maar het is een belangrijk cytokine.
(Noot:
IL-6 is een cytokine, betrokken bij zowel pro-inflammatoire als anti-inflammatoire reacties. En inflammatoire = agitatie)
Jurist vraagt: Is het aangetoond dat het autisme-achtige symptomen veroorzaakt heeft nadat proefdieren ermee geïnjecteerd zijn?
Dr. Plotkin: Daarvan weet ik niets hoewel het goed mogelijk is als je maar genoeg IL6 gebruikt.
Jurist vraagt: Bent u bekend met het onderzoek “Inhibition IL-6 trans-signaling in the brain increasessociability in the BTBR-mouse model of autism”?
(Noot: Remming IL-6 trans-signalering in de hersenen verhoogt de sociabiliteit in het BTBR-muismodel van autisme)
Dr. Plotkin: Nee.
Jurist vraagt: Bent u bekend met het onderzoek getiteld “
MaternalImmune Activation Alters Fetal Brain Development throughInterleukin-6
(Noot: Maternale immuunactivatie verandert de foetale hersenontwikkeling via Interleukin-6)

Dr. Plotkin: Vaag ja.
Jurist vraagt: Uitgegeven door het tijdschrift Neuroscience?
Dr. Plotkin: Nou, ik herinner me niet het tijdschrift.
Jurist vraagt: Beschouwd u dit tijdschrift als “gezaghebbend”?
Dr. Plotkin: Ja
Jurist vraagt: Dit onderzoek kwam van California Medical Centre, Dit is van California instituut Caltech. Dit instituut deed een aantal onderzoeken aangaande immuun activatie en neurologische stoornissen, klopt dat?
Dr. Plotkin: Ja.
Jurist vraagt: En zij vonden een verband tussen immuunactivatie en stoornissen, klopt dat?
Dr. Plotkin: Ja.
Jurist vraagt: En één van de onderzoeksresultaten was dat immuun activatie de breinontwikkeling van de foetus veranderd door IL-6 (interleukin-6), klopt dat?
Dr. Plotkin: Zoals ik net al zei; IL-6 is een belangrijk cytokine. Ik wil erop wijzen aangaande de immuun activatie; Immuun activatie is het resultaat van ziekte en blootstelling aan diverse stimuli. Niet alleen veroorzaakt door vaccines.
Jurist vraagt: Maar het zou kunnen worden veroorzaakt door vaccines, klopt dat?
Dr. Plotkin: Immuun activatie is het doel van vaccineren.
Jurist vraagt: Weet u wat de maximale hoeveelheid aluminium is dat geïnjecteerd wordt bij een kind dat het CDC vaccinatieschema volgt?
Dr. Plotkin: Dat heb ik niet berekend maar ik geloof dat dit enkele milliliters zal zijn.
Jurist vraagt: De groep van de University of Britsh Colombia, werken zij voor de
Department of Ophthalmology & Visual Sciences (Afdeling Oftalmologie en Visuele Wetenschappen)?
Dr. Plotkin: Euh, ja

De raadsheer overhandigd Dr. Plotkin bewijsstuk 36. (Videolengte 6:57:13) Een brief van de professoren van het laboratorium in die groep.

Jurist vraagt: Heeft u deze brief al eens onder ogen gehad?
Dr. Plotkin: Nee.
Jurist vraagt: Deze brief is van de groep (wetenschappers) van British Colombia waarover we eerder al spraken, klopt dat?
Dr. Plotkin: Ja.
Jurist vraagt: De brief is geadresseerd aan HHS, klopt dat?
Dr. Plotkin: Ja.
Jurist vraagt: Een cc is gegaan naar NIH?
Dr. Plotkin: Ja.
Jurist vraagt: FDA en CDC, klopt dat?
Dr. Plotkin: Ja.
Jurist vraagt: De eerste alinea, wilt u deze voorlezen alstublieft?
Dr. Plotkin: “Ik schrijf u naar aanleiding van aluminium adjuvanten in vaccines een onderwerp waar ik intensief laboratorium onderzoek naar deed waardoor ik het idee heb enige deskundigheid daarover te hebben. Met name hebben we de gevolgen bestudeerd van aluminium adjuvanten bij proefdieren en de neurologische aandoeningen Inclusief autismespectrum stoornissen. Onze relevante onderzoeken aangaande dit algemene onderwerp van aluminium neurotoxiciteit (vergiftiging van het zenuwstelsel) in het algemeen en specifiek aangaande de adjuvanten zoals hieronder genoemd.”
Jurist vraagt: Wilt u de laatste zin van de volgende alinea voorlezen?
Dr. Plotkin: “Er is opstapelend bewijs dat aluminium adjuvanten bij kinderen het ontwikkelingsproces van het centrale zenuwstelsel kunnen verstoren waardoor zij bijdragen aan ASD (Autismespectrum disorder) bij daartoe ontvankelijke kinderen.”
Jurist vraagt: En dan nog de volgende alinea
Dr. Plotkin: “Ondanks het voorgaande, de veiligheid van aluminium adjuvanten in vaccines is niet naar behoren onderzocht bij mensen, hoewel men ernaar streeft dat het vaccinatieschema van de CDC wordt gevolgd, bij baby's kan in de eerste 6 maanden van leven wel tot een hoeveelheid van 3.675mg aluminium adjuvanten worden geïnjecteerd“
Jurist vraagt: En dan nog de volgende zin graag. Daarna zijn we klaar.
Dr. Plotkin: “Aangaande het hier boven beschrevene, geloof ik, dat wat de CDC op hun website beweerd, dat vaccines geen autisme veroorzaakt, in het geheel niet ondersteund wordt”. Nou, mijn commentaar is dat 1) mijn inschatting zo'n beetje juist was (hoeveelheid ml ingespoten aluminium adjuvanten) En 2) Helaas is Dr. Shaw verbonden met leden van de groep die ik eerder aanhaalde van
Dr. Tomljenovic die naar mijn mening volkomen onbetrouwbaar is aangaande wetenschappelijke gegevens. Ik vraag me af of Dr. Shaw beïnvloed is door dat individu. En ik heb er geen weet van dat er bewijs is dat aluminium de ontwikkelingsprocessen zou verstoren in daarvoor ontvankelijke kinderen.
Jurist vraagt: Dr. Shaw is een wetenschapper die aluminium bij regelmaat onderzoekt, klopt dit?
Dr. Plotkin: Ja.
Jurist vraagt: Bestudeert u bij regelmaat aluminium?
Dr. Plotkin: Nee.

Een cassettewisseling is noodzakelijk en in die tijd die daarvoor nodig is, heeft de raadsheer bewijsstukken 37 en 38 overhandigd. (videolengte 7:01:17)

Jurist vraagt: Zijn deze brieven geschreven door mensen met ervaring in onderzoeken betreffende aluminium adjuvanten?
Dr. Plotkin: Ja, Eén van de brieven komt van een groep Fransen ….. (Zijn advocaat komt tussenbeide en dringt erop aan dat hij zich beperkt tot ja/nee antwoorden gezien dat de tijd begint te dringen)
Jurist vraagt: Is de inhoud van deze brieven soortgelijk aan de brief van Chris Shaw?
Dr. Plotkin: Ja.

De raadsheer geeft te kennen bewijsstuk 39 aan Dr. Plotkin te overhandigen.

Jurist vraagt: Dit onderzoek heeft de titel
Aluminiumin brain tissue in autism“ (Aluminium in hersenweefsel bij autisme) Klopt dat?  
Dr. Plotkin: Ja.
Jurist vraagt: Dit is gepubliceerd in het tijdschrijft “
Journal of Trace Elements in Medicine and Biology”, klopt dat?
Dr. Plotkin: Ja
Jurist vraagt: En volgens de schrijver,hij stelde vast dat de hoeveelheid aluminium in hersenweefsel het hoogste percentage is dat ooit is geregistreerd in de hersenen van autistische kinderen die voortijdig de dood vonden, klopt dat?
Dr. Plotkin: Ik zou het onderzoek moeten lezen maar dat is blijkbaar het geval.
Jurist vraagt: Weet u dat de standaard observatie in dit onderzoek is dat het aluminium werd aangetroffen in de immuuncellen van het brein? Inclusief immuuncellen die naar het brein reisde.
Dr. Plotkin: Ja. Maar ze werden niet met neuronen in verband gebracht.
Jurist vraagt: Ook vonden ze aluminium in de neuronen, Dr. Plotkin. Klopt dat?
Dr. Plotkin: Maar voor het merendeel in andere cellen.
Jurist vraagt: In immuun gerelateerde cellen, klopt dat? Immuunsysteem gerelateerde cellen.
Dr. Plotkin: De cellen die door het lichaam gaan (reizen) Ja.
Jurist vraagt: Wat is encefalitis?
Dr. Plotkin: Ontsteking van het brein. (encefal = brein o- is tussenvoegsel en -itis is latijns/grieks voor ontsteking)
Jurist vraagt: Wat is encefalopathie? (-pathie is latijns/grieks en duidt op een algemeen ziektebeeld)
Dr. Plotkin: Het is een vage term die zoiets als “er is iets mis met het brein” betekent.
Jurist vraagt: En wat is encefalomyelitis? (Myel = ruggemerg)
Dr. Plotkin: ontsteking van het brein.
Jurist vraagt: Zijn voor alle 5 DTAP vaccines, die in ons land verkocht worden, de ongewenste werking van encafalopathie geregistreerd, welke zich kan voordoen binnen 7 dagen nadat een pertussis vaccine is toegediend?
Dr. Plotkin: Met andere woorden; als encefalitis al is opgelopen voor vaccinatie? Ja.
Jurist vraagt: Nee, bedoeld is; als encefalitis ontwikkelt binnen 7 dagen nadat een pertussisvaccinatie is toegediend. Dat is een bijwerking (ongewenste werking) om meer pertussis vaccinatie te krijgen?
Dr. Plotkin: Ja.
Jurist vraagt: En is voor alle 3 Hep. A vaccines, welke in dit land verkocht worden, de ongewenste werking encefalitis geregistreerd, of encefalopathie zoals opgenomen in de lijst ongewenste werkingen 6.2 van de bijsluiter?
Dr. Plotkin: Dat weet ik niet zeker maar ik stel me voor dat het een ongewenste werking is.
Jurist vraagt: Is voor alle 3 Hep. B vaccines, welke in dit land verkocht worden, de ongewenste werking encefalitis of encefalopathie opgenomen onder punt 6.2 van hun bijsluiter?
Dr. Plotkin: Ja.
Jurist vraagt: Is voor bijna alle griep vaccinaties, die in ons land verkocht worden, de ongewenste werking encefalomyelitis of encefalopathie opgenomen in de bijsluiter onder punt 6.2?
Dr. Plotkin: Ja.
Jurist vraagt: Is voor het enige waterpokken vaccin, dat in ons land verkocht wordt, de ongewenste werking van encefalitis opgenomen in de bijsluiter?
Dr. Plotkin: Ja.
Jurist vraagt: Hoe denkt u dat het komt dat het opzwellen van het brein is gerapporteerd na toediening van deze vaccines?
Dr. Plotkin: Alles dat is gerapporteerd na vaccinatie is opgenomen in de bijsluiter. Dat er een oorzakenlijkverband bestaat is niet noodzakelijkerwijs het geval.
Jurist vraagt: Wat is de totale hoeveelheid antigeen in de meeste kindervaccinaties?
Dr. Plotkin: O, dat verschilt heel erg. Misschien dat het tot zo'n 15 mg. is. Dat is geheel vaccine afhankelijk.
Jurist vraagt: Een heel kleine hoeveelheid?
Dr. Plotkin: Ja.
Jurist vraagt: Zou je het (die hoeveelheid) met het blote oog kunnen waarnemen?
Dr. Plotkin: Ja, dat kan je, in sommige gevallen.
Jurist vraagt: In sommige gevallen? Maar voor de meeste vaccines is dat waarschijnlijk erg lastig?
Dr. Plotkin: Ja.
Jurist vraagt: Zijn er ingrediënten in vaccines die de neuronen kunnen beschadigen?
Dr. Plotkin: Niet dat ik weet nee.
Jurist vraagt: Zijn er ingrediënten in vaccines die de menselijke cellen kunnen beschadigen?
Dr. Plotkin: Nou, ja, dat is afhankelijk van de hoeveelheden enzovoort. Menselijke cellen zijn ontvankelijk voor veel stoffen. Maar nogmaals, dat hangt erg af van de hoeveelheden.
Jurist vraagt: Bevatten enige vaccines, welke opgenomen zijn in het vaccinatieprogramma, weefsel van apen nieren?
Dr. Plotkin: Ja, het poliovaccin bevat dit.
Jurist vraagt: zijn de apen nieren die gebruikt zijn in het poliovaccin verwijdert terwijl de aap in leven was?
Dr. Plotkin: Hedendaags is het poliovaccin geproduceerd in een gecontinueerde cellijn afgeleid van levende apen, bij wijze van spreken. Ik ben er vrij zeker van dat het IPOL vaccin geproduceerd wordt met verocellen (Verocellen zijn een geslacht van cellen die worden gebruikt in celculturen)
Jurist vraagt: Wat bedoelt u met een gecontinueerde cellijn daarmee?
Dr. Plotkin: Ik bedoel cellen die bij voortduring groeien afgeleid van weefsel welke normaal weefsel was waarmee werd begonnen.
Jurist vraagt: Sorry, kunt u dat herhalen?
Dr. Plotkin: Het gaat om cellen die voortdurend vermeerderen, in tegenstelling van cellen van een nier bijvoorbeeld, die niet bij voortduring vermeerderd. Zijn deze cellen geoogst van een nier die wel blijvend vermeerderen. Daarom kunnen ze gebruikt worden bij het produceren van vaccines.
Jurist vraagt: Cellen die bij voortduring onverminderd blijven vermenigvuldigen worden in de regel kankercellen genoemd, klopt dat?
Dr. Plotkin: Dat is afhankelijk van de omstandigheden van de cellen maar het klopt dat kankercellen onverminderd blijven vermenigvuldigen. Verocellen worden alleen gebruikt voor het verkrijgen van doorgangsniveaus. Weet u? Een duizend passages verderop.
Jurist vraagt: In relatie tot de hoeveelheid polio antigeen in het eindproduct, hoeveel apenniercellen blijven in het eindproduct? Is dat ongeveer dezelfde hoeveelheid (als tijdens het voorbereidingsproces), zijn er meer apenniercellen of zijn dat er minder?
Dr. Plotkin: Ik kan u geen cijfers geven zo uit mijn hoofd, maar ik ben er vrij zeker van dat het aantal polioantigeen superieur is aan het aantal nierantigeen
Jurist vraagt: Maar dat weet u niet zeker?
Dr. Plotkin: Ik herinner me niet de exacte hoeveelheden.
Jurist vraagt: Achterblijvende apenniercellen in het vaccin worden als vervuiling en/of bijproduct gezien van het fabricage proces, klopt dat?
Dr. Plotkin: Ja.
Jurist vraagt: Bevatten enige vaccines in het kindervaccinatieprogramma bloedserum van kalveren of andere runderen?
Dr. Plotkin: In de regel is serum van kalveren gebruikt om het vaccin te maken maar dat wordt weer verwijderd voordat het vaccin toegediend wordt omdat je de gevaccineerde niet gevoelig (allergisch) wilt maken voor koeien.
Jurist vraagt: Bedoelt u dat als serum van koeien in het vaccin achterblijft dat het kind antilichamen kan ontwikkelen tegen producten van koeien (zoals melk/vlees). Hierdoor zou men allergie kunnen ontwikkelen daarvoor klopt dat?
Dr. Plotkin: Als het erin zit ja.
Jurist vraagt: Als er serum van kalveren in de vaccines blijft, klopt dat?
Dr. Plotkin: Ja.
Jurist vraagt: Maar u zegt dat er geen serum van kalveren in vaccinaties zitten, klopt dat?Dr. Plotkin: Dat wordt verwijderd ja.

De raadsheer overhandigd Dr. Plotkin bewijsstuk 40 (videolengte 7:11:14)

Jurist vraagt: Wat is dit?
Dr. Plotkin:
VaccineExcipient & Media Summary

Jurist vraagt: En wie heeft dit document uitgegeven? De CDC klopt dat? Of was het de FDA?
Dr. Plotkin: Ik denk de FDA. (Noot LN: feitelijk is het de CDC)
Jurist vraagt: Hierin staan de ingrediënten vermeld die in verschillende vaccines zitten, klopt dat?
Dr. Plotkin: Ja.
Jurist vraagt: Wilt, op de eerste bladzijde opzoeken, Kinryx. Dat is een Dtap IPV. Zit u in de 3de zin naar beneden serum van kalveren staan?
Dr. Plotkin: Ja, Nou, dat wordt gebruikt om het poliovirus te kweken.
Jurist vraagt: Precies. Dit is dus 1 van de ingrediënten dit in (het eindproduct) vaccines blijven?
Dr. Plotkin: Ik geloof niet dat dat waar is. Ik bedoel, de vaccines zijn gemaakt, zoals ik al zei, door serum van kalveren als voedingsbodem te gebruiken, maar wordt daarna verwijderd.
Jurist vraagt: Verwijderd (tegelijk met Dr. Plotkin uitgesproken ) omdat het anders gevaar opleverd zoals u zei, klopt dat?
Dr. Plotkin: Ja.
Jurist vraagt: Kijkt u eens bovenaan dit document, ziet u daar …. Weet u, laat me eerst een paar andere vragen stellen. Daarna komen we op dit document terug, Dr. Plotkin. Bevatten enige vaccines, welke in het vaccinatieprogramma opgenomen zijn, weefsel van caviaembryo's?
Dr. Plotkin: Ik geloof niet dat de huidige vaccines worden gemaakt met behulp van caviacellen. Op caviaweefsel werden Waterpokken cellen gekweekt voor het vaccin. Maar zeker niet van caviacellen gemaakt.
Jurist vraagt: Weet u of enig vaccin koeienmelk bevat? Of enig component van koeienmelk afgeleid?
Dr. Plotkin: O ja, Casein bijvoorbeeld.
Jurist vraagt: Als Casein in vaccines opgenomen is, dan kan een kind overgevoelig daarvoor worden, klopt dat?
Dr. Plotkin: Daar ben ik niet zo zeker van.
Jurist vraagt: Nu bent u daarvan niet meer zo zeker?
Dr. Plotkin: Nee, ik denk dat er andere dingen in kalfserum zit die overgevoeligheid veroorzaken.
Jurist vraagt: Bevat enige van de vaccines eiproteïnes?
Dr. Plotkin: O ja. Het griepvaccin.
Jurist vraagt: Blijven die achter in het eindproduct?
Dr. Plotkin: Ik geloof dat dat het geval is ja. Geen enorme hoeveelheden maar wel restanten, jazeker.
Jurist vraagt: Bevatten enige van de vaccines gelatine van varkens?
Dr. Plotkin: Ja.
Jurist vraagt: Bevatten enige van de vaccines gelatine van koeien?
Dr. Plotkin: Ik geloof dat ze in islamitische landen geprobeerd hebben dat te doen. Maar het meest gebruikt is varken.
Jurist vraagt: Bevatten enige van de vaccines recombinant GMO gist?
Dr. Plotkin: Euh recombinant GMO's euh, ja ik stel me voor van wel ja.
Jurist vraagt: Zijn er andere dierlijke producten, gedeelten, cellen, weefsels of enig ander deel, waarvan u afweet, welke opgenomen zijn in vaccines die opgenomen zijn in het kindervaccinatieschema?
Dr. Plotkin: Behalve van sporen ervan? Nee.

Nu volgt er een korte discussie met de advocaat die een andere afspraak heeft. Uiteindelijk besluiten ze door te gaan met het afnemen van zijn getuigenis terwijl de advocaat niet aanwezig is.
De raadsheer gaat op videolengte 7:17:33 verder met zijn vragen.

Jurist vraagt: Bevatten vaccinaties van het vaccinatieprogramma enige MRC-5 humane diploïde cellen?
Dr. Plotkin: Ja.
Jurist vraagt: Wat zijn dat?
Dr. Plotkin: Rode Hond, Waterpokken, Hep. A, laat me denken......
Jurist vraagt: Wat zijn MRC-5 cellen?
Dr. Plotkin: Dat zijn menselijke fibroblast celstammen
Jurist vraagt: En hoe zijn die gemaakt?
Dr. Plotkin: Die zijn van foetusweefsel genomen. In het bijzonder van een bepaalde foetus die werd geaborteerd door moeders keuze. De fibroblastcellen van dat weefsel werden gecultiveerd (op kweek gezet). De fibroblastcellen worden zo'n 50 keer vermeederd en gaan dan dood.
Jurist vraagt: Dus MRC-5 cellen zijn gecultiveerde cellijnen van geaborteerd foetusweefsel?
Dr. Plotkin: Het zijn geen cellijnen maar cellstammen gecultiveerd van geaborteeerde foetussen ja.
Jurist vraagt: Dus celstammen van geaborteerde foetussen?
Dr. Plotkin: Ja. Ze zijn niet onstervelijk.
Jurist vraagt: Dus ze leven voor 5 generaties en dan …?
Dr. Plotkin: Ongeveer 50 generaties.
Jurist vraagt: 50 generaties en dan sterven ze?
Dr. Plotkin: Ja.
Jurist vraagt: En hoe wordt daarna meer MRC-5 gecreëerd?
Dr. Plotkin: Er is een basisvoorraad werd gecreëerd uit de geoogste cellen die gecultiveerd (vermeerderd) werden welke in voorraad genomen zijn en men kan daarop teruggrijpen (vrije vertaling van het proces met weglating van de terminologie)
Jurist vraagt: Dus die stamcellen zijn menselijke cellen?
Dr. Plotkin: Ja.
Jurist vraagt: Bevatten enige vaccines van het jeugdvaccinatieprogramma WI-38 Humane diploïde longfibroblasen?
Dr. Plotkin: Vroeger wel, maar ik denk niet dat er tegenwoordig nog iets met deze cellen gemaakt wordt. Die zijn vervangen door MRC-5.
Jurist vraagt: Dus u bent niet bekend met enig vaccine mee dat er een vaccine bestaat waarin WI-38 Humane diploïde longfibroblasten in het eindproduct zijn opgenomen?
Dr. Plotkin: Zoals ik zei; vroeger wel. RA-73 bijvoorbeeld (het Rode Hond vaccine) werd op WI38 gecultiveerd. Maar er is onvoldoende voorraad dus MRC-5 is nu in gebruik.
Jurist vraagt: En WI-38 werd genomen van een geaborteerde foetus? Namen ze longweefsel van de geaborteerde foetus?
Dr. Plotkin: Ja.
Jurist vraagt: En daarvan werden de cellijnen gecultiveerd, klopt dat?
Dr. Plotkin: Ja. De stamcellen.
Jurist vraagt: De stamcellen. En is de cellijn onstervelijk?
Dr. Plotkin: Nee.
Jurist vraagt: Bevatten enige van de vaccins opgenomen in het vaccinatieprogramma, Menselijk albumine (proteïne dat in water oplost)
Dr. Plotkin: O ja.
Jurist vraagt: Wat is menselijke albumine?
Dr. Plotkin:Human Albumine is een deel van het menselijke (bloed)serum
Jurist vraagt: En wat is menselijk serum?
Dr. Plotkin: Menselijk serum is het deel van het bloed dat vloeibaar is.
Jurist vraagt: Het is het deel van het bloed dat niet rood is, klopt dat?
Dr. Plotkin: Ja.
Jurist vraagt: Waarvandaar werd het verkregen?
Dr. Plotkin: Het menselijke serum?
Jurist vraagt: Ja.
Dr. Plotkin: Dat varieert, van donoren, van gezonde donoren. Dat is alles wat ik daarover kan zeggen.
Jurist vraagt: En hoe wordt het in het fabricageproces gebruikt?
Dr. Plotkin: Het serum wordt gebruikt om de cellen, gedurende het productieproces van het vaccine, gezond te houden. Gezien het feit dat sommige vaccines moeten worden gecultiveerd in cellen, moet je de cellen in goede staat houden.
Jurist vraagt: Dus het virus dat in sommige vaccines wordt gebruikt, worden gecultiveerd in een menselijk bloedbestandsdeel?
Dr. Plotkin: Ja, ik geloof dat het serum verwijderd wordt tijdens de eindbewerking voor het eindproduct. Maar zeker is het belangrijk om de cellen gezond te houden gedurende het productieproces.
Jurist vraagt: Dus niets blijft achter in het eindproduct?
Dr. Plotkin: Ik geloof van niet, nee
Jurist vraagt: Dat kan problemen opleveren, klopt dat?
Dr. Plotkin: Nou, dat kan als het individu niet gezond is.
Jurist vraagt: Ja, nou, of sommige bestands... menselijke bloedbestandsdelen binden zich aan het aluminium waardoor antilichamen ontwikkelt worden, klopt dat?
Dr. Plotkin: Als ze antilichamen ontwikkelen voor een serumbestandsdeel dan zou dat niet goed zijn.
Jurist vraagt: Bevatten enige vaccines van het jeugdvaccinatieprogramma recombinant menselijke albumine?
Dr. Plotkin: Ja.
Jurist vraagt: Wat is recombinant menselijk albumine?
Dr. Plotkin: Dat is een bestandsdeel van menselijk serum dat bruikbaar is om menselijke cellen gezond te houden. En deze zijn gemaakt middels genetisch modificatie.
Jurist vraagt: Dus het is genetisch gemanipuleerd menselijk serum?
Dr. Plotkin: een deel van menselijk serum ja.
Jurist vraagt: Zijn dit genetisch gemanipuleerde proteïne structuren?
Dr. Plotkin: Ja. En het idee daarachter was om elke mogelijkheid op een besmetting van menselijke albumine, verkregen van donoren, te elimineren. Dus het is gemaakt in cellen die het DNA voor albumine gebruiken en op die manier kan men er zeker van zijn dat er geen besmetting is.
Jurist vraagt: En nogmaals, je wilt ervan verzekerd zijn dat niets hiervan in het eindproduct achterblijft, klopt dat?
Dr. Plotkin: Nou, euh, menselijk albumine is zeer waarschijnlijk niet echt een probleem waar het veroorzaken van reacties betreft.
Jurist vraagt: Maar in termen van dat het mogelijk zal kunnen binden met aluin, dat zou problematisch zijn, klopt dat?
Dr. Plotkin: Nah, ik weet geen antwoord op deze vraag.
Jurist vraagt: De vaccines waarin menselijk weefsel zit, daarin zitten ook menselijke proteïnes en DNA, klopt dat?
Dr. Plotkin: Dat kan ja.
Jurist vraagt: Is het niet waar dat menselijk DNA in vaccines normaliter opzettelijk gefragmenteerd is om onder de 500 basenparen in lengte te verkrijgen?
Dr. Plotkin: Ja. Men wil om theoretische redenen geen intact DNA in vaccines. Ik denk dat het feitelijke risico 0 is maar.... Dat is mijn mening.
Jurist vraagt: Is het niet waar dat BMR-2 ongeveer 150 nanogram celsubstraat dubbele strengen DNA en enkele strengen DNA per dosis bevat, welke opzettelijk gefragmenteerd zijn tot ongeveer 215 baseparen in lengte?
Dr. Plotkin: Dat is waarschijnlijk juist ja.
Jurist vraagt: En is het waar dat Varivax, het vaccin voor waterpokken, wordt geproduceerd gebruikmakend van WI-38 en MRC-5, welke ongeveer 2mg. Cel substraat bevatten, dubbel strengen DNA of ongeveer 1 miljard fragmenten menselijk DNA?
Dr. Plotkin: Dat kan waar zijn.
Jurist vraagt: Is het niet waar dat
Havrix Hep A vaccin ook miljoenen fragmenten menselijk DNA bevat?
Dr. Plotkin: Waarschijnlijk.
Jurist vraagt: Weet u dat van DNA strengen onder de 500 baseparen nu bekend is dat ze integreren in de levende cellen waarmee ze in contact komen?
Dr. Plotkin: Die informatie heb ik niet. Maar de waarschijnlijkheid dat ze zouden.... euh... genetisch opgenomen zouden worden in het genoom van gevaccineerden, is naar mijn mening 0
Jurist vraagt: Heeft u ook een onderzoek waarmee u deze mening kunt ondersteunen?
Dr. Plotkin: Ik heb daarover geen onderzoek dat deze mening ondersteund. Maar het lijkt me onwaarschijnlijk dat DNA reist vanaf het geinjecteerde weefsel, naar het sperma of de eierstokken.
Jurist vraagt: Kan het zich in het spierweefsel afzetten, als het in het bloed komt?
Dr. Plotkin: Theoretisch maar dat betekent niet dat het van enige invloed zal zijn op het individu.
Jurist vraagt: Bent u bekend met insertionele mutagenese?
(Noot:
Insertiemutagenese is mutagenese van DNA wegens insertie van een of meerdere basenparen. Dit betreft een aanpassen van genen waarbij basenparen ingelegd/toegevoegd worden waardoor een veranderd stabiel organisme ontstaat.)
Dr. Plotkin: Ja.
Jurist vraagt: Heeft een onderzoek dat u kunt laten zien dat het injecteren van miljoenen delen aan menselijk DNA, in babys en kinderen, veilig is?
Dr. Plotkin: De enige onderzoeken zijn alle onderzoeken die gedaan zijn in verband met vaccineveiligheid.
Jurist vraagt: Ok. En u kunt deze onderzoeken aanleveren, klopt dat?
Dr. Plotkin: Die onderzoeken zijn beschikbaar bij de fabrikanten en bij de CDC. En ik ben me er niet bewust van gegevens die aantonen dat een erfelijke aandoeningen worden overgedragen door vaccines.
Jurist vraagt: Dus... u weet persoonlijk geen onderzoek dat de veiligheid onderzocht heeft van miljoenen geïnjecteerde stukjes menselijk DNA in baby's?
Dr. Plotkin: Dergelijke onderzoeken zijn de algemene onderzoeken naar veiligheid. En ik moet het nog zien gebeuren dat een gevaccineerde een nieuwe genetische variant ontwikkelt als gevolg van vaccinatie.
Jurist vraagt: Zou het mogelijk kunnen zijn dat hierdoor kanker ontwikkelt wordt?
Dr. Plotkin: Alles is mogelijk. Maar dat wordt niet ondersteund door de wetenschappelijke gegevens.
Jurist vraagt: Zijn er wetenschappelijke gegevens die aangeven dat het dat niet doet?
Dr. Plotkin: Ja. De observaties die zijn gedaan van miljoenen gevaccineerden.
Jurist vraagt: Ok. En u heeft de onderzoeken om dat te laten zien, klopt dat?
Dr. Plotkin: Deze onderzoeken zijn vrij gemakkelijk verkrijgbaar, de vaccinveiligheidsonderzoeken die door vele mensen zijn gedaan.
Jurist vraagt: Prachtig. Dan is het dus vrij gemakkelijk mij die juiste kant op te wijzen.
Dr. Plotkin: Ja, u kunt het hoofdstuk over vaccinveiligheid (wijst naar zijn boek) lezen.

Jurist vraagt: Vaccines bevatten het verzwakte en dode poliovirus, klopt dat?
Dr. Plotkin: IPV wel. Ja.
Jurist vraagt: Aan het begin van de jaren '50 werd het poliovaccine gecultiveerd op niet-menselijke primaten niercellen, klopt dat?
Dr. Plotkin: Dat klopt.
Jurist vraagt: Bent u bekend met simianapenvirussen, daarmee bedoel ik virussen die van primaten komen, die poliovaccines besmet hebben en mensen die het poliovaccine ontvingen besmet hebben?
Dr. Plotkin: Ja, SV-40.
Jurist vraagt: Waar staat SV-40 voor?
Dr. Plotkin: Simianvirus 40.
Jurist vraagt: Is dat het 40ste simianvirus dat gevonden is, wordt het daarom zo genoemd?
Dr. Plotkin: Ja.
Jurist vraagt: Weet u of er nog andere simianvirussen in vaccines zitten?
Dr. Plotkin: Op dit moment? Nee.
Jurist vraagt: Weet u of er een runderenvirus in enig van de vaccines zit?
Dr. Plotkin: Euh, wel, euh... runderenvirus.... Ik kan er geen bedenken op het moment.
Jurist vraagt: Weet u of er enig ander virus, buiten simian- of runderenvirus, in vaccines zit?
Dr. Plotkin: Ja er is een varkensvirus in 1 van de rotavirusvaccines.
Jurist vraagt: Hoe heet dat virus?
Dr. Plotkin: Cerclevirus
Jurist vraagt: Is er 1 type of meer dan 1?
Dr. Plotkin: Er is meer dan 1 type maar ik denk dat er maar 1 uit het vaccin gehaald is.
Jurist vraagt: En welke was dat?
Dr. Plotkin: Ik denk dat het 2 was.
Jurist vraagt: Cerclevirus 2?
Dr. Plotkin: Ik denk het.
Jurist vraagt: Weet u of er retrovirussen in vaccines zitten?
Dr. Plotkin: Retrovirussen? Nee.
Jurist vraagt:Weet u of er prionvirussen zitten in enig vaccin?
Dr. Plotkin: Nee.
Jurist vraagt: Weet u of er enig menselijk virus in vaccines zitten buiten het virus om waarvoor het vaccin bedoeld is?
Dr. Plotkin: Nee.
Jurist vraagt: U noemde het porcine cercle virus type 2 in het rotavirus, klopt dat?
Dr. Plotkin: Ja
Jurist vraagt: Was dat niet intentioneel?
Dr. Plotkin: Ja.
Jurist vraagt: Toen het vrijgegeven werd voor gebruik, wisten ze niet dat dit virus erin zat, klopt dat?
Dr. Plotkin: Dat klopt.
Jurist vraagt: En toen ze het poliovaccine vrijgeven voor gebruik, wisten ze niet dat SV-40 daarin zat, klopt dat?
Dr. Plotkin: Dat klopt.

In deel 9 kunt u verder lezen.



Peace, love and Understanding. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

  17 oktober 2022 Nou het is me het jaartje wel in huize Neutraal.  Zo heb je 3 gezonde katten en een minder gezond kattenvrouwtje. En...